Kremalı Makarna

Kremalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket makarna
- 1 tavuk göğsü
- 1 paket krema
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kara biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
Kremalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Orta bir tencereyi yarıya kadar su koyuyoruz ve ocağa alıyoruz.
- Makarnayı haşlamak için ve akabinde tavuk göğsünü uzun dilimler halinde kesiyoruz ve yarım tatlı kaşığı tuz ekliyoruz dilerseniz damak tadınıza uygun tuz kullana bilirsiniz .
- Eti bir tencereye koyup ocağa alıyoruz bi 20 dakika kısık ateşte pişirmeye bırakalım .
- Daha sonra makarnanın suyuna bakıyoruz, kaynadıysa bir ölçü tuz atıyoruz ,kendi damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Makarnayı ekliyoruz az yapmak isterseniz yarım paket makarna kullanabilirsiniz.
- Makarnamız piştiğinde süzgece alıp akabinde etimizi piştiyse üzerine yarım çay bardağı sıvı yağı döküyoruz ve bir paket kremayı döküyoruz .
- Bir diş sarımsağı da rendeleyip baharatları döküyoruz .
- 3 yemek kaşığı su ekleyip bir 2 dakika pişiriyoruz .
- Süzdüğümüz makarnayı da kremalı sosumuza döküp karıştırıyoruz .
- 3 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alıyoruz afiyet olsun.☺️🌸
Çok lezzetli oluyor hem kolay hem çok lezzetli.
Kremalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




