Kremalı Kurabiye
Kremalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gr oda ısısında tereyağı
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Üzeri için;
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı toz puding
- 1 paket krem şanti
Süsleme materyalleri;
- Antep fıstığı
- Muz dilimleri
Kremalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencerenin içine süt ,şeker, nişasta ,un ,toz puding ek ederek birlikte karıştırarak pişirin .
- Ardından oda ısısına gelen kremanın içine toz sade krem şanti ek ederek birlikte çırpın buzdolabında yeterlice soğuması için bekletin .
- Ardından hamur materyalleri sırayla oda ısısında tereyağı, yumurtayı, sıvı yağ ,vanilya ,kabartma tozunu ek ederek birlikte çırpalım .
- Üzerine denetimli olarak kulak göğsü kıvamında olucak formda unu bırakın ve kurabiye hamurunu yoğurun.
- Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp bir parmak kalınlığında yuvarlak kalıpla kesin muffin kalıpların içine yerleştirin.
- Tüm süreç bittikten sonra evvelce ısıtılmış fansız ayarda kurabiyeleri 180 derecede 20 dakika denetimli olarak pişirin .
- Kurabiyeler piştikten ve soğuduktan sonra üzerini hazırlanan kremayı ek edin en son üzerine antep fıstığı ve muz dilimleri ile birlikte süsleyin servis tabağına bırakın afiyet olsun 🙏🌼.
Kremalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




