Kremalı Kaşarlı Fırında Patates
Kremalı Kaşarlı Fırında Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 5- 6 adet orta uzunluk patates
- 1 paket (200 ml) krema( yağ % 18 yada 20 )
- Yarım su bardağı süt
- 2 -3 yemek kaşığı yağ
- Tuz ( göz kararı)
- Karabiber( isteğe bağlı baharatlar çeşitlendirilebilir )
- 200- 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Taze kekik yahut pul biber (servis için isteğe bağlı)
Kremalı Kaşarlı Fırında Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patatesleri soyun ve ince ince dilimleyin.
- Tepsiyi yağlayın. Dilimlediğimiz patateslerin yarısını üst üste gelecek formda dizin.
- Derin bir kapta krema süt tuz ve karabiberi karıştırın.
- Patateslerin yarısını borcama dizin.
- Sosun yarısını dizdiğimiz pateteslerin üzerine güzelce yayın.
- Kalan patatesleri de birebir halde dizin ve kalan sosu da üstene yayın.
- Önceden ısıtılmış 200 derce fırına patatesleri sürün ve üzeri kızarıncaya kadar ortalama 50 -60 dakka kızartın ve fırından çıkartıp rendelenmiş kaşarı güzelce serpin.
- Tekrar fırına verin ve üzeri nar üzere kızarıncaya kadar 200 derce 8 10 dakka da kızartın ve fırından çıkradıktan sonra 5 10 dakka dinlendirin ve servise hazır afiyet olsun 😊 😊 😊 😊.
Kremalı Kaşarlı Fırında Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















