Kremalı Kahveli Muhallebi

Kremalı Kahveli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı dibek kahvesi
- 1,5 yemek kaşığı granül kahve (dibek kahvesi yoksa 2 kaşık granül kahve)
- 4 yemek kaşığı şeker (tatlı sevenler şeker ölçüsünü artırabilir.)
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yumurta sarısı
Üzerine;
- 1 pk kremşanti
- Yarım çay bardağı su yahut süt
- Ceviz kırığı
- Çikolata parçaları
Kremalı Kahveli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebinin, vanilya ve tereyağı hariçindeki tüm materyalleri çırpma teli yahut çırpıcı ile karıştırılır.
- Muhallebi orta ateşte pişirilir.
- Çok fazla yoğunlaşırsa yarım çay bardağı su yahut süt ek edilir.
- Bir tatlı kaşığı tereyağı ile bir paket vanilya eği yapılır.
- 2 dakika daha kaynatılır. Kâselere boşaltılır.
- Benim 4 kâse çıktı bu materyallerle.
- Kremşanti metoduna nazaran hazırlanır. Muhallebinin üzerine yayılır. (Ben biraz koyu kıvamda hazırladım. ).
- Üzeri ceviz kırıkları ve çikolata modülleri ile süslenir. (Kişinin zevkine nazaran farklı biçimlerde de süslenebilir. Ben yalnızca ceviz kullandım. ).
Afiyet olsun.
Kremalı Kahveli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

