Kremalı Kahveli Muhallebi

Kremalı Kahveli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı dibek kahvesi
  • 1,5 yemek kaşığı granül kahve (dibek kahvesi yoksa 2 kaşık granül kahve)
  • 4 yemek kaşığı şeker (tatlı sevenler şeker ölçüsünü artırabilir.)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta sarısı

Üzerine;

  • 1 pk kremşanti
  • Yarım çay bardağı su yahut süt
  • Ceviz kırığı
  • Çikolata parçaları

Kremalı Kahveli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebinin, vanilya ve tereyağı hariçindeki tüm materyalleri çırpma teli yahut çırpıcı ile karıştırılır.
  2. Muhallebi orta ateşte pişirilir.
  3. Çok fazla yoğunlaşırsa yarım çay bardağı su yahut süt ek edilir.
  4. Bir tatlı kaşığı tereyağı ile bir paket vanilya eği yapılır.
  5. 2 dakika daha kaynatılır. Kâselere boşaltılır.
  6. Benim 4 kâse çıktı bu materyallerle.
  7. Kremşanti metoduna nazaran hazırlanır. Muhallebinin üzerine yayılır. (Ben biraz koyu kıvamda hazırladım. ).
  8. Üzeri ceviz kırıkları ve çikolata modülleri ile süslenir. (Kişinin zevkine nazaran farklı biçimlerde de süslenebilir. Ben yalnızca ceviz kullandım. ).
    Afiyet olsun.

Kremalı Kahveli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Graten
Puf Puf Yoğurtlu Kurabiye
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Çilekli Yoğurt
Köz Patlıcan Salatası
Cevizli Köfte
Hdabla | © 2025 |