Kremalı Brüksel Lahanası
Kremalı Brüksel Lahanası Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram brüksel lahanası
- 45 gram tereyağı
- 1 limonun suyu
- 1/4 (çeyrek) su bardağı krema
- 1/2 (yarım) su bardağı tam yağılı süt
- 1/4 (çeyrek) su bardağı zerzevat suyu (veya su)
- Tuz
- Karabiber
Kremalı Brüksel Lahanası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kremalı brüksel lahanası için brüksel lahanalarını yıkayıp lekeli yahut sararmış birkaç dış yaprağını koparın, kökünden de birazcık traşladıktan sonra ortadan ikiye kesin ve pak bir mutfak havlusuna yayıp kurumalarını sağlayın.
- Kapaklı geniş bir tavada yahut tencerede tereyağını eritip brüksel lahanalarını ekleyin ve orta yüksek ateşte lahanaların kesik tarafları kahverengileşene kadar kavurun (2-3 dakika).
- Uzun mühlet kavurup yumuşamalarına müsaade vermeyin.
- Ardından ocağın altını kısıp krema, süt, zerzevat suyu, tuz ve karabiberini ekleyip kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika, brüksel lahanaları birazcık yumuşayıp karışımı içine çektiği anda ateşten alın.
- Brüksel lahanalarını delikli bir kaşık yardımıyla servis tabağına alalım.
- Tavada kalan sosun üzerine bir limonun suyunu sıkıp (çok eksi sevmeyenler yarım limonun suyunu kullanabilir)tekrar ocağa alın ve 2-3 dakika sosu yoğunlaştırıp tuzunu ve karabiberini ayarladıktan sonra brüksel lahanalarının üzerine gezdirin.
- Kremalı brüksel lahanamız hazır afiyet olsun.
Kremalı Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






