Kremalı Brüksel Lahanası

Kremalı Brüksel Lahanası Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram brüksel lahanası
  • 45 gram tereyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı krema
  • 1/2 (yarım) su bardağı tam yağılı süt
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı zerzevat suyu (veya su)
  • Tuz
  • Karabiber

Kremalı Brüksel Lahanası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kremalı brüksel lahanası için brüksel lahanalarını yıkayıp lekeli yahut sararmış birkaç dış yaprağını koparın, kökünden de birazcık traşladıktan sonra ortadan ikiye kesin ve pak bir mutfak havlusuna yayıp kurumalarını sağlayın.
  2. Kapaklı geniş bir tavada yahut tencerede tereyağını eritip brüksel lahanalarını ekleyin ve orta yüksek ateşte lahanaların kesik tarafları kahverengileşene kadar kavurun (2-3 dakika).
  3. Uzun mühlet kavurup yumuşamalarına müsaade vermeyin.
  4. Ardından ocağın altını kısıp krema, süt, zerzevat suyu, tuz ve karabiberini ekleyip kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika, brüksel lahanaları birazcık yumuşayıp karışımı içine çektiği anda ateşten alın.
  5. Brüksel lahanalarını delikli bir kaşık yardımıyla servis tabağına alalım.
  6. Tavada kalan sosun üzerine bir limonun suyunu sıkıp (çok eksi sevmeyenler yarım limonun suyunu kullanabilir)tekrar ocağa alın ve 2-3 dakika sosu yoğunlaştırıp tuzunu ve karabiberini ayarladıktan sonra brüksel lahanalarının üzerine gezdirin.
  7. Kremalı brüksel lahanamız hazır afiyet olsun.

Kremalı Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Patates (Videolu)
Kırmızı Kapya Biberli Meze
Köy Yufkası Kızartması (Dürüm) Az Malzemeyle Nostaljik Lezzet
Porsiyonluk Cheesecake (Videolu)
Güveçte Kuru Fasulye
Zeytınyağlı Kuşkonmaz
Hdabla | © 2025 |