Krema Puding

Krema Puding Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik bitter damla çikolata
  • 1 silme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 buçuk litre süt
  • 2 paket vanilya

Üstünü süslemek için;

  • Hindistan cevizi

Krema Puding Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tencereye un, şeker ve sütü alıp karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz. 2 dakika kaynattıktan sonra altını kapatıp vanilya, damla çikolata ve kakaoyu ekliyoruz ve bu biçimde mikserle çırpmaya başlıyoruz.
  2. Damla çikolata eriyip kakao ve vanilya uygunca karıştığında bir paket kremayı azar azar içine ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Burada krema soğuk ya da ılık olduğu için çok sıcak olan pudinge bir defada eklenirse kesilir, bu yüzden azar azar mikser ile çırparken ekliyoruz.
  3. Tüm kremayı ekledikten sonra güzelce çırpmaya devam edip tüm gereçlerin birbirine homojen bir formda karıştığından emin oluyoruz. Sonrasında kaselerimize doldurup buzdolabında soğutabilirsiniz.
  4. Servis yapmadan evvel ben üzerini hindistan cevizi ile süslemeyi tercih ettim siz istediğiniz bir süsleme yapabilirsiniz. Çok güzel, hafif ve kremamsı bir puding oluyor. Şeker oranı da çok kâfi. Az gelirse yarım bardak daha şeker ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Krema Puding Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

3 Kaşık Tatlısı Pratik Tarifler sütlü Tatlı
Elmalı Kereviz Salatası
Cevizpare
Anne Kurabiyesi
Kuru Fasulye
Pırasalı Buzluk Böreği
Hdabla | © 2025 |