Krem Peynirli Pastane Poğaçası

Krem Peynirli Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su (200 ml bardak)
- 1 su bardağı süt
- 1 paket ınstant kuru maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5,5-6 su bardağı un (un cinsine nazaran değişkenlik gösterir )
İçi için;
- Krem peynir
Üzeri için;
- 1 tam yumurta
- 2 kaşık süt
- Susam
Krem Peynirli Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, ılık su, maya, şeker karıştırılır. 10 dakika bekletilir.
- Sıvıyağ, tuz eklenir. Akabinde un denetimli olarak eklenir. Unun markasına nazaran daha az ve çok ek olabilir.
- Hamuru yarım saat mayalandıralım. Mayalanan hamuru 16 eşit kesime bölüp yuvarlayalım üzerini örtelim.
- Daha sonra tek tek düz bir biçimde açalım, görseldeki üzere 1 er tatlı kaşığı krem peynir sürüp kenarlarını kapatarak rulo haline getirelim. Tabanının açılmaması için biraz bastırıp tepsiye yerleştirelim. 10 dakika tepsi mayası yapalım.
- Daha sonra üzerine sütlü karışımı sürelim, susam serpeleyelim.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Acil durumlarda fırında hafif şişince poğaçalar 200dereceye çevirebilirsiniz.
Krem Peynirli Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



