Krem Karamelli Kek

Krem Karamelli Kek Tanımı İçin Malzemeler

Karamel için;

  • 1 çay bardağı toz şeker

Krema için;

  • 500 ml süt (2.5 su bardağı süt)
  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 bir paket vanilya

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya

Krem Karamelli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel karameli yapalım tavada toz şekeri eritip karıştırarak eritelim. Kek kalıbına her tarafına gelecek formda dökelim.
  2. Kreması için süt ,yumurta ,vanilya, limon kabuğu rendesi ekleyip düzgünce çırpalım (çok köpürmesine gerek yok karışması yeterlidir) karışımı kek kalıbına yani karamelin üzerine dökelim.
  3. Kek için toz şeker, yumurta, rengi değişip köpürene kadar düzgünce çırpalım.
  4. Sıvı yağ ve süt ekleyip tekrar çırpalım.
  5. Kakao, vanilya, kabartma tozu, un, ek edip karıştıralım.
  6. Kek kalıbına (sıvı krem karışımın) üzerine dökelim bu kademede korkmanıza gerek yok evvel karışmış üzere dursa da piştikten sonra birbirinden ayrılacaktır.
  7. Tepsiye su doldurup kek kalıbını ortasına yerleştirelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirelim kürdan batıralım hamur kalıntısı yoksa pişmiştir.
  9. Krem karamelli kek en az 8 saat dinlenmelidir vaktiniz varsa bir gece evvelden hazırlayıp buzdolabında dinlendirin uygunca dinlenen keki karşıt çevirip servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Krem Karamelli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Çipura
Tam Buğday Ekmeği
Peynirli İrmik Helvası
10 Dakikada Dondurma Tadında Tatlı Parfe
Kara Gelin Pastası
Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası
Hdabla | © 2025 |