Krem Brule

Krem Brule Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket sıvı krema (200ml)
  • 1 çay kaşığı vanilya özü

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı şeker

Krem Brule Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta sarıları toz şeker bir kaba alınır.
  2. Tel çırpıcı ile köpürtmeden karıştırılır.
  3. Sıvı krema ve vanilya özü uygun bir tencere yahut sos tavasına alınır krema hafif ısıtılır. (yanlardan baloncukları görünce çabucak ocaktan alın. )
  4. Sıvı krema yumurta sarılarının bulunduğu kaba yavaş yavaş aktarılarak karıştırılır.
  5. Ardından güveç kabı yahut fırına girecek rastgele bir kaba bölüştürülür ve tepsiye yerleştirilir.
  6. Tepsinin tabanına kapların yarısına kadar gelecek halde su eklenir.
  7. 165 derecelik fırında üst kısım ayarlı fansız fırında 40-45 dk pişirilir. (bu evrede dikkat edelim tatlının üzeri kahverengi ye dönünce fırından çıkaralım. ).
  8. Pişen tatlıları oda ısısına gelince dolaba alınır 4 saat beklenir. Akabinde çıkaralır ve üzerine toz şeker eklenerek pürmüz ile yakılır.
  9. Pürmüz yoksa tavaya toz şeker alınarak 1 yemek kaşığı su eklenir ve karamel yapılarak eklenebilir. Vanilya özü yoksa vanilya çubuğu yahut şekerli vanilin eklenebilir.

Krem Brule Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli Patates Yemeği Tarifi
Beyaz Çikolata Ve Kedi Dilli Muhallebi
Körili Ve Sütlü Makarna
Yayla Çorbası
2 Portakal 1 Limonla 3 Lt Limonata
Şekerpare
Hdabla | © 2025 |