Közlenmiş Kahvaltılık Sos

Közlenmiş Kahvaltılık Sos Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilo domates (kabuklarını soyun)
  • 1 kilo kapya biber
  • 1 kilo patlıcan
  • Yarım kilo yeşil biber (yarısı acı yarısı tatlı)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 buçuk tatlı kaşığı şeker
  • 1 yahut 2 yemek kaşığı sirke
  • 8-9 diş sarımsak
  • Yarım demek maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Bir tutam sumak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Biraz susam ve çörekotu

Közlenmiş Kahvaltılık Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domateslerin kabuklarını soyup robottan geçirin ve tencerede kaynamaya bırakın. Yeşil biberleri zeytinyağıyla pişirin.
  2. Rengi solumaya başlayınca. Domateslere ekleyin ve kavurun.
  3. Kapya biberini ve patlıcanı yıkayıp tepsiye dizin.
  4. Ardından üzeri közlenene kadar 180 derece fırında pişirin.
  5. Közlenince fırından alın ve biraz soğumasını bekleyip dışını soyun.
  6. İkisini birlikte robottan çok öldürmeyecek kadar geçirin.
  7. Yeşil biberlerle 5 dk harmanlanan tencereye bu közlü karışımı boşaltın.
  8. Tuz, şeker, sirke,sarımsak ekleyin.
  9. Karabiber ,kimyon, sumak ,kekik ,çörekotu ve susam ekleyin.
  10. En son maydanozları ekleyin 15 dk daha kaynatın.
  11. Kaynamaktayken kavanozlara yerleştirin.
  12. 5 orta takribi 5 büyük kavanoz cıkmaktadır.

Hepinize afiyet olsun.

Közlenmiş Kahvaltılık Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Barbunya
Kalburabastı
Havuç Tarator (Videolu)
Airfryer Patates Kızartması
Bereketli Çikolatalı Nefis Borcam Tatlısı
4 Malzemeli Çok Hafif Un Helvası (İpek gibi)
Hdabla | © 2025 |