Köz Sos
Köz Sos Tanımı İçin Malzemeler
- 6 kilo kırmızı kapya biber
- 4 kilo patlıcan
- 4 kilo domates
- 5 baş sarımsak
- 1-1.5 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu (damak zevkine nazaran değişebilir)
Köz Sos Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biber ve patlıcanları közleyelim.
- Domatesleri robottan geçirelim.
- Sıvı yağ koyduğumuz tencerede sarımsakları kavuralım.
- Kavrulan sarımsağın üzerine domatesleri ekleyerek 20 dakika kadar kaynatalım.
- 20 dakika kaynayıp biraz suyunu çeken domateslerin üzerine közleyip kabuklarını soyduğumuz ve doğradığımız patlıcan ve biberleri ekleyelim.
- Tüm gereçleri ekledikten sonra yaklaşık bir 10-15 dakika daha kaynatalım kaynatma kıvamı domatesin suyuna nazaran değişkenlik gösterebilir.
- Kaynama kıvamı tamamlanan sosu sıcak sıcak kavanozlara doldurabiliriz.
Afiyet olsun.
Not :bu ölçülerde yaklaşık 13 tane birer kiloluk kavanoz doluyor.
Köz Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















