Köz Sos

Köz Sos Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 kilo kırmızı kapya biber
  • 4 kilo patlıcan
  • 4 kilo domates
  • 5 baş sarımsak
  • 1-1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu (damak zevkine nazaran değişebilir)

Köz Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biber ve patlıcanları közleyelim.
  2. Domatesleri robottan geçirelim.
  3. Sıvı yağ koyduğumuz tencerede sarımsakları kavuralım.
  4. Kavrulan sarımsağın üzerine domatesleri ekleyerek 20 dakika kadar kaynatalım.
  5. 20 dakika kaynayıp biraz suyunu çeken domateslerin üzerine közleyip kabuklarını soyduğumuz ve doğradığımız patlıcan ve biberleri ekleyelim.
  6. Tüm gereçleri ekledikten sonra yaklaşık bir 10-15 dakika daha kaynatalım kaynatma kıvamı domatesin suyuna nazaran değişkenlik gösterebilir.
  7. Kaynama kıvamı tamamlanan sosu sıcak sıcak kavanozlara doldurabiliriz.

Afiyet olsun.

Not :bu ölçülerde yaklaşık 13 tane birer kiloluk kavanoz doluyor.

Köz Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yağsız Unsuz Muhteşem Diyet Kurabiye
Yumuşak Cevizli Kurabiye
Pirinç Pilavı
Fırında Pizza Mısırlı
Ağlayan Kek
Gerçek Avcı Böreği
Hdabla | © 2025 |