Köz Patlıcanlı Beyti Kebabı
Köz Patlıcanlı Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram orta yağlı dana kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 orta uzunluk kırmızı (kapya) biber
- 4-5 adet yeşil biber
- 2 orta uzunluk domates (büyükse 1 tane yeter)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 er tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Kekik
- 2 çorba kaşığı galeta unu
- 3 adet yufka
Sosu için;
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
Yoğurtlu patlıcan;
- 1 kase dolusu süzme yoğurtla
- 5-6 közlenmiş patlıcan (suyunu süzün)
- Tuz
Köz Patlıcanlı Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymalı harç için: soğan ve biberler rondoda birlikte çekilir.
- Kıymanın üzerine eklenir.
- Domates küçük küp doğranır.
- Diğer tüm gereçler de eklenerek karışım güzelce yoğrulur.
- Yufkanın biri tezgaha alınır.
- Fırçayla her yerine sos sürülür düz olması için kenarları ve önü biraz içe katlanır.
- Kıymalı harcın 1/3ü eklenir.
- Sıkıca rulo yapılır.
- Hazırlanan sostan rulonun dışınada sürülür.
- 2 parmak kalınlığında kesilir.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saatte pişiyor.Kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra tabağa yoğurtlu patlıcan koyup üzerine istediğiniz kadar beyti koyalım.
- Üzerine tereyağ toz kırmızı biber ve pulbiberini biraz yakıp beyti kebabının üzerine dökelim. Afiyet olsun🌸.
Köz Patlıcanlı Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









