Köz Patlıcanlı Beyti Kebabı

Köz Patlıcanlı Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 orta uzunluk kırmızı (kapya) biber
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 2 orta uzunluk domates (büyükse 1 tane yeter)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 er tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • 3 adet yufka

Sosu için;

  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

Yoğurtlu patlıcan;

  • 1 kase dolusu süzme yoğurtla
  • 5-6 közlenmiş patlıcan (suyunu süzün)
  • Tuz

Köz Patlıcanlı Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymalı harç için: soğan ve biberler rondoda birlikte çekilir.
  2. Kıymanın üzerine eklenir.
  3. Domates küçük küp doğranır.
  4. Diğer tüm gereçler de eklenerek karışım güzelce yoğrulur.
  5. Yufkanın biri tezgaha alınır.
  6. Fırçayla her yerine sos sürülür düz olması için kenarları ve önü biraz içe katlanır.
  7. Kıymalı harcın 1/3ü eklenir.
  8. Sıkıca rulo yapılır.
  9. Hazırlanan sostan rulonun dışınada sürülür.
  10. 2 parmak kalınlığında kesilir.
  11. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saatte pişiyor.Kızarana kadar pişirelim.
  13. Piştikten sonra tabağa yoğurtlu patlıcan koyup üzerine istediğiniz kadar beyti koyalım.
  14. Üzerine tereyağ toz kırmızı biber ve pulbiberini biraz yakıp beyti kebabının üzerine dökelim. Afiyet olsun🌸.

Köz Patlıcanlı Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Enfes Levrek
Bitezza – Kabak+ Havuç
Kaytaz Böreği
Ali Nazik Tarifi
Browni Tiramisu
Ödem Attırıcı
Hdabla | © 2025 |