Ali Nazik Tarifi

Ali Nazik Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram dana eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak

Ali naziğin yoğurdu için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 4 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 çay kaşığı tuz

Ali Nazik Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tenceremizin içine sıvı yağ ve tereyağını koyalım sarımsağıda ekleyip pişirelim.
  2. Eti ekleyip pişmeye bırakalım. Et suyunu çektikten sonra salça ve baharatı ekleyelim.
  3. Patlıcanları közleyelim.
  4. Közlenen patlıcanları saklama kabına alalım üzerini kapatalım. (patlıcanların daha kolay soyulması için).
  5. Patlıcanları soyduktan sonra kesme tahtasına alalım bıçak yardımı ile keselim bu sırada üzerine tuz ekleyelim.
  6. Yoğurdu bir kabın içine koyalım üzerine patlıcanları ek edelim ve karıştıralım.
  7. Servis tabağını alalım evvel yaptığımız patlıcanlı yoğurtu altına ekleyelim üzerine eti ek edelim.

**Yoğurdun üzerine eti çok sıcakken eklersek yoğurt sulanabilir.

Afiyet olsun :).

Ali Nazik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli Patates Yemeği (8+ Ay)
Ispanaklı Krep
Sebzeli Tavuk Çorbası (Şifa Deposu)
Magnolia
Havuçlu Pancarlı Yoğurtlu Meze
Puding Yapımı
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found