Köz Patlıcan Ve Köz Biberli Kahvaltılık Sos
Köz Patlıcan Ve Köz Biberli Kahvaltılık Sos Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet patlıcan
- 10 adet kırmızı kapya biber
- 10-15 adet domates
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 10 diş sarımsak
- 8-9 adet acı cin biber(acı sevmiyorsanız ölçüsü damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)
- Yarım demet maydanoz
Köz Patlıcan Ve Köz Biberli Kahvaltılık Sos Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kapya biber ve patlıcanları ocakta közleyelim.
- Bir tencerede doğradığımız cin biberleri, zeytinyağında doğradığımız sarımsaklarla birlikte kavuralım.
- Üzerine rondodan geçirdiğimiz domatesleri ekleyelim.
- Domatesler bir iki taşım kaynadıktan sonra közlenip doğranmış patlıcan ve kapya biberleri ekleyelim.
- Karıştırıp blenderdan geçirelim.
- Tuz,şeker,sirkeyi ekleyip karıştıralım.
- 3-4 dk kaynatalım.
- Ardından kavanozları dolduralım.
- Kapaklarını sıkıca kapatalım.
- 6-8 ay güneş görmeyen serin bir yerde koruma edebilirsiniz. Afiyet olsun♥️♥️♥️.
Köz Patlıcan Ve Köz Biberli Kahvaltılık Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














