Köz Patlıcan Mezesi
Köz Patlıcan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet orta uzunluk patlıcan
- 3 adet kapya biber
- 1 adet domates
- 2 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet taze soğan
- 1 tutam maydanoz
- 5 adet ceviz içi
- 1 fincan zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Köz Patlıcan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcan ,biber ,domates ve soğanı airfryerde közleyelim. Fırındada olur.
- Közlediğimiz zerzevatları soyup ince ince doğrayalım.
- Taze soğanı ,maydanozuda ince ince doğrayıp ekleyelim.
- Baharatlarıda ekleyelim.
- Yoğurdu servis tabağına alıp yayalım.
- Patlıcan karışımı üzerine dökelim.
- Zeytinyağını tavaya alıp cevizleri kavuralım.
- Bir çay kaşığıda kırmızı toz biber ekleyelim.
- Patlıcanlarımızın üzerine dökelim.
- İster yoğurtla tam karıştırıpta yiyebilirsiniz.
Köz Patlıcan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










