Köz Biberli Domates Sos (Kahvaltılık Sos)
Köz Biberli Domates Sos (Kahvaltılık Sos) Tanımı İçin Malzemeler
- 5 kilo domates
- 5-6 adet közlenmiş kapya biber
- Yarım kilo kıl biber
- 3 diş sarımsak
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
- 2,5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Tuz (miktarını kendi damak tadınıza nazaran ayarlayın)
Köz Biberli Domates Sos (Kahvaltılık Sos) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce domatesleri bol suyla yıkayın dört yahut beşe bölün uygun tencereye alın.
- Ocağın altını açın ,domateslerin üzerine bir yemek kaşığı tuz ekleyin, tuz daha çabuk domatesleri yumuşatcaktır.
- Domatesler güzelce piştikten sonra köz biberleri kaynayan domatese ekleyin ,blenderla beş dakika kadar püre haline gelene kadar çekin.
- Bu basamakta öteki materyalleri sırasıyla ekleyin karıştırın kuyulaşana kadar kaynatın.
- En az on dakika kaynatın ve sıcak sıcak kavanozlara koyup çabucak kapağını kapatın zıt çevirip bir gün üzeri örtülü bekletin.
- Sonra karanlık serin bir yerde koruma ediniz. Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Not; kapaklarımı bir taşım kaynattım bu formda kavanozları kapatım.
Köz Biberli Domates Sos (Kahvaltılık Sos) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












