Köz Biber Çorbası

Köz Biber Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 adet küçük domates
  • 1 küçük patates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı yahut tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Bir tutam kekik yahut pul biber

Köz Biber Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağı alın, sarımsağı yavaşça kokusu çıkana kadar çevirin.
  2. Patatesi ekleyip, biraz kavurun. Akabinde rendelenmiş domatesi koyun.
  3. Köz biberi de ekleyip birkaç dakika kavurun.
  4. Suyunu ekle, tuz ve karabiberi ayarlayın. Patates yumuşayana kadar pişirin.
  5. Piştikten sonra blender’dan geçirin (ister pürüzsüz ister biraz taneli bırakabilirsin).
  6. Üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber yahut kekik gezdirip servis edin.

Köz Biber Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarhana Tost
Lokum Gibi Et Sote
Fırında Sütlaç
Arpa Pilavı (Tam ölçü)
El Açaması Lezzetinde Hazır Yufkadan Börek
Çayın Yanına Yakışır İncirli Ve Cevizli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |