Lokum Gibi Et Sote

Lokum Üzere Et Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 gram kuşbaşı
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 6-7 çeri domates
  • 8-10 sivri biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Lokum Üzere Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yarım saat kadar etleri suda bekletelim.
  2. Daha sonra ince dilimlenmiş kuyruk yağını tavaya alıp eritelim.
  3. Eridikten sonra kalan kesimleri çıkarıp eti sudan alıp atalım kapağı kapatıp ocağın altını kısalım.
  4. Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirelim.
  5. Etler yumuşadıktan sonra içerisine ince dilimlenmiş soğan ve biberi ekleyelim soğanlar ölene kadar kavuralım.
  6. Ardından üzerine dörde bölünmüş çeri domatesleri ekleyip 3-4 dakika kadar daha kavuralım.
  7. En son baharatları da ekleyip ocağın altını kapatalım.

Afiyet olsun.

Not: etleri evvelce kesinlikle suda bekletelim ki etler yumuşasın. Kuyruk yağını etlerin lezzeti ve yumuşaklığı için kullanıyoruz. Kısık ateşte pişmeli yüksek ateşte yanıyor.

Lokum Üzere Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Nutella Cookie Tart
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Magnolia
Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi
Portakallı Erimek Tatlısı
Fellah Köftesi
Muzlu Cookie
Peynirli Poğaça
Hdabla | © 2024 |