Köy Yufkası Kızartması (Dürüm) Az Malzemeyle Nostaljik Lezzet
Köy Yufkası Kızartması (Dürüm) Az Materyalle Nostaljik Lezzet Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet köy yufkası
- Tulum peyniri yada dilediğiniz peynir çeşidi
Yufkayı kızartmak için;
- Ayçiçek yağı yada tereyağ
Köy Yufkası Kızartması (Dürüm) Az Gereçle Nostaljik Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir bütün yufkanın bir katını kesin. Kalan yufkayı bir kenara alın.
- Tavaya yağı koyup kızdırın kestiğimiz yufkayı iki kat olacak halde katlayıp tavaya koyun. Ne kadar ince kızartırsanız o kadar hoş olur.
- Yufkayı artlı önlü nar üzere olana kadar kızartın.
- Kızaran yufkayı öbür yufkanın ortasına koyun üzerine tulum peynirini dökün dikkatlice sararak dürüm yapın.
- Yanında domates salatalık dilimleri birde çay kâfi olacaktır afiyet olsun.
Not; artık köy yufkası kuru yada ıslatılmış olarak yufkacılarda satılıyor bu yufkaylada çok lezzetli tarifler yapabilirsiniz ayrıyeten sayfamda yeniden köy yufkasıyla tariflerim var bakabilirsiniz.
Köy Yufkası Kızartması (Dürüm) Az Gereçle Nostaljik Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















