Köy Peynirli Kare Poğaça

Köy Peynirli Kare Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için

  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı(sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
  • 4-5 su bardağı un(aldığı kadar)

İçi için;

  • 2 dilim rende köy peyniri
  • Bir tutam maydanoz
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörekotu

Köy Peynirli Kare Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilıttığımız süt ve suyun üzerine kuru mayayı ve şekeri ekleyip karıştıralım.
  2. Ağzını kapatıp 5 dk kadar mayalanmasını bekleyelim.
  3. Maya güzelce eridikten sonra sıvı yağ, tereyağı, yoğurt ve yumurta akını ekleyip karıştıralım.
  4. Unu ekleyelim, üzerine tuzu ekleyelim.
  5. Unu denetimli bir formda ekleyeyim, yumuşak bir hamur yoğuralım.
  6. Üzerini kapatıp mayalanmaya kaldıralım.
  7. İçi için rende peyniri maydanoz ve pul biber ile karıştıralım.
  8. Hamur 1. 5-2 saat kadar mayalandıktan sonra bezeler halinde ayıralım.
  9. Bezeleri kare olacak halde açalım.
  10. İçlerine harçtan bırakıp köşelerden kapatalım. Kare bir poğaça biçimi elde edelim.
  11. Üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımından sürelim. Çatalla iz yapalım.
  12. Çörekotu ile süsleyip 180°c evvelden ısıtılmış fırında 20-30 dk pişirelim.
  13. İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.

Köy Peynirli Kare Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Mezesi
Mascarponeli Kolay Ve Nefis Cuplar
Havuçlu Rulo Kek
Peynirli Fırın Makarna
Soslu Makarna
Soslu Tavuk Şiş
Hdabla | © 2025 |