Köstebek Pasta Porsiyonluk

Köstebek Pasta Porsiyonluk Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet toz şanti

Süsleme için

  • Muz
  • Böğürtlen

Köstebek Pasta Porsiyonluk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki için; yumurta ve şekeri köpürsene kadar çırpıyoruz daha sonra kakaoyu ekliyoruz, karıştırıyoruz süt, sıvı yağ ekliyoruz karıştırıyoruz en son un kabartma tozu vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Ben tepsimi bulamadığım için dikdörtgen borcamda yaptım. Yağlı kâğıt serili borcama harcı döküp, yayıyoruz.
  3. 180 derecelik fırına atıyoruz denetimli pişirmeye dikkat edelim.
  4. Kreması için; krem şanti hariç bütün materyalleri tencereye alıyoruz, pişiriyoruz topaklanmaması için daima karıştırın krema göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatın soğumaya bırakın.
  5. Soğuduktan sonra kremşantiyi ekleyip çırpın kek soğuyunca aksi çevirip, bardak ile kesiyoruz üzerine kremayı ve muzları ekliyoruz.
  6. Kalan kekleri elimizde ufalayıp kremanın üzerine serpiştiriyoruz süsleyip, buzdolabına koyuyoruz. Afiyet olsun kek ile krema soğuk olursa daha uygun olur 🥰.

Köstebek Pasta Porsiyonluk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Yağlı Biber Turşusu ️
Peynirli Közlenmiş Patlıcan Salatası
Tarçınlı Muzlu Kek (Banana Bread)
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Haşhaşlı Kurabiye
Dondurma Tadında Limonlu Cub
Kıymalı Mantar Dolması
Hdabla | © 2025 |