Köstebek Pasta Porsiyonluk
Köstebek Pasta Porsiyonluk Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 poşet toz şanti
Süsleme için
- Muz
- Böğürtlen
Köstebek Pasta Porsiyonluk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için; yumurta ve şekeri köpürsene kadar çırpıyoruz daha sonra kakaoyu ekliyoruz, karıştırıyoruz süt, sıvı yağ ekliyoruz karıştırıyoruz en son un kabartma tozu vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
- Ben tepsimi bulamadığım için dikdörtgen borcamda yaptım. Yağlı kâğıt serili borcama harcı döküp, yayıyoruz.
- 180 derecelik fırına atıyoruz denetimli pişirmeye dikkat edelim.
- Kreması için; krem şanti hariç bütün materyalleri tencereye alıyoruz, pişiriyoruz topaklanmaması için daima karıştırın krema göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatın soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra kremşantiyi ekleyip çırpın kek soğuyunca aksi çevirip, bardak ile kesiyoruz üzerine kremayı ve muzları ekliyoruz.
- Kalan kekleri elimizde ufalayıp kremanın üzerine serpiştiriyoruz süsleyip, buzdolabına koyuyoruz. Afiyet olsun kek ile krema soğuk olursa daha uygun olur 🥰.
Köstebek Pasta Porsiyonluk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












