Kornişon Salatalık Turşusu
Kornişon Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg kornişon salatalık
- 3 baş sarımsak
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Kaynamış su
- İsteğe bağlı acı biber
Kornişon Salatalık Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kornişon salatalıkları yıkayalım.
- Kavanozun tabanına üçer dörder böldüğünüz sarımsakları koyalım.
- Daha sonra salatalıkları dizelim.
- Tekrar sarımsak koyalım bir sıra daha salatalık dizelim.
- Üzerine kaya tuzu, şeker, limon tuzu, sirke koyalım.
- Kaynamış suyuda boşaltalım.
- Kapağı iki ileri bir geri olacak formda kapatalım.
Kornişon Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











