Körili Ve Sütlü Makarna
Körili Ve Sütlü Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı makarna
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı süt( oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı köri
- En son katılması için; kaşar peynir ve maydanoz
Körili Ve Sütlü Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önemli öge makarnayı âlâ kavurmak gerek. Erimiş tereyağın içine makarnayı ek edip kavuralım.
- Ardından süt, su baharatları ekleyip tencerenin kapağını kapatıp hafif sulu olana kadar pişirelim.
- Hafif sulu kaldığında içine kaşar ve maydanozu ekleyin.
- Ölçüyü arttırmak isterseniz su/süt oranlarını dengeleyin. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun🤗.
Körili Ve Sütlü Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











