Konserve Süt Darı (Mısır)
Konserve Süt Darı (Mısır) Tanımı İçin Malzemeler
- 7 adet darı (mısır)
- 2 su bardağı süt
- Aldığı kadar kaynamış su
- Vakumlama için kaynamış su
- Kaya tuzu (her bir kavanoza 1.5 kaşık)
Konserve Süt Darı (Mısır) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle suyu kaynamaya alalım su kaynanadan darıları eklemeyin geç pişer kaynayan suya darı püskülü ve kabuklarını içine atıp sütü de ekledikten sonra darıları yarım saat kadar haşlayın. Denetimli bir biçimde darı cinsine nazaran haşlayın.
- Haşlanan darıyı sıcakken doğrayın kavonozlara yerleştirin .
- Üzerine 1. 5 kaya tuzu ekleyip su kaynatıp üzerine ek edin (tenceredeki suyu kullanmayın)
- Sıkıca ağzını kapatıp aksi çevirin soğuyunca düzeltip saklayabilirsin afiyetler şifalar olsun 😊.
Konserve Süt Darı (Mısır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














