Konfetti Kek
Konfetti Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 250 gram toz şeker (yaklaşık 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 350 gram un (yaklaşık 2,5 su bardağından biraz fazla)
- 130 ml sıvı yağ (1 su bardağından 2 parmak eksik)
- 180 ml fanta (yaklaşık 1 su bardağı)
Glazür (limonlu sos) için;
- 200 gram pudra şekeri (yaklaşık 1,5 su bardağı)
- Yaklaşık 40 ml taze limon suyu
- Renkli şekerlemeler
Konfetti Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağı ve fantayı ekleyin, karıştırmaya devam edin.
- Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilini karıştırın.
- Karışımı eleyerek sıvı karışıma ekleyin ve tekrar çırpın.
- Yağlanmış yahut yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru dökün.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında, yaklaşık 30-35 dakika (kürdan pak çıkana kadar) pişirin.
- Kek piştikten sonra soğumaya bırakın.
- Glazür için; pudra şekeri ile limon suyunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Soğuyan kekin üzerine dökün. Son olarak renkli pasta süslemeleri ile üzerini dilediğiniz üzere süsleyip, dilimleyin.
Konfetti Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















