Kolay Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Kolay Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 buçuk yemek kaşığı salça
- 3 silme çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 4 buçuk su bardağı içme suyu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Kolay Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yeşil mercimeği yıkayıp hafif canlı kalacak halde haşlayın sonra suyunu süzün.
- Kurusoğanı yemeklik doğrayın bulguru yıkayın.
- Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağ koyun tereyağı eriyince yemeklik doğranmış kurusoğanı ekleyip soğanlar biraz ölene kadar kavurun.
- Ardından salçayı ek edip iki dakika daha kavurun.
- Sonra haşladığınız yeşil mercimek ,bulguru ,tuz ve baharatları ekleyip iki dakika daha kavurun.
- 4 buçuk su bardağı su ekleyip karıştırın tencerenin kapağını kapatın.
- Kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Afiyet olsun.
Kolay Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






