Kolay Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Kolay Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 buçuk yemek kaşığı salça
  • 3 silme çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 4 buçuk su bardağı içme suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Kolay Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yeşil mercimeği yıkayıp hafif canlı kalacak halde haşlayın sonra suyunu süzün.
  2. Kurusoğanı yemeklik doğrayın bulguru yıkayın.
  3. Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağ koyun tereyağı eriyince yemeklik doğranmış kurusoğanı ekleyip soğanlar biraz ölene kadar kavurun.
  4. Ardından salçayı ek edip iki dakika daha kavurun.
  5. Sonra haşladığınız yeşil mercimek ,bulguru ,tuz ve baharatları ekleyip iki dakika daha kavurun.
  6. 4 buçuk su bardağı su ekleyip karıştırın tencerenin kapağını kapatın.
  7. Kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Afiyet olsun.

Kolay Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Magnolia ( Tam Kıvamında )
Dondurma Lezzetinde Ganajlı Mozaik Pasta
Elmalı Kurabiye
Mahinur‘un Enfes Antep Fıstığı Ezmesi
Fındıklı Çilek Pudingli Güllaç
Akşam Yemeği Menüsü
Hdabla | © 2025 |