Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 50 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 pk kabartma tozu
- Aldığı kadar un (hamur yumuşak olmayacak)
İç harcı için:
- 4 orta uzunluk elma
- 1 yemek kaşığı tarçın
- Yarım bardak kuru üzüm
- 1 çay bardağı kırılmış fındık
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmaları soyup minik küpler halinde doğrayalım isterseniz rendeleyin.
- Tavaya alalım,suyunu salıp çekince altını kapatalım ve tarçını ekleyelim, soğumaya bırakalım.
- Soğuyunca fındığı ve kuru üzümü ekleyip karıştıralım.
- Hamuru için yumuşak tereyağını ve tüm gereçleri yoğuralım.
- Soğumuş elma harcını kullanarak istediğinizi hali verdikten sonra evvelce ısıtılmış fırında 170 derece 15-20dk pişirelim.Afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


