Kolay Şehriye Yemeği
Kolay Şehriye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 büyük soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 orta uzunluk patlıcan (veya tercihe nazaran 2 kabak)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı pul biber (tercihinize nazaran acı/tatlı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 büyük uzunluk domates
- 1 paket creme fraiche (alternatif : 1 paket krema)
- 800 ml sıcak su
- 250 gr şehriye
- Üzeri için: Beyaz peynir
Kolay Şehriye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı geniş bir tavaya alıp yüksek ateşte güzelce kavuralım.
- Zeytin yağını ve yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip daima karıştırarak kavuralım.
- Soğanlar pembeleşince küçük küplere kestiğimiz patlıcanları ve domatesi ekleyelim ve kavuralım.
- Biraz kavurduktan sonra salçayı ve baharatları ve sarımsağı (ben buzlukta sakladığımı kullandım) ekleyelim.
- Sıcak suyu ekleyip orta ateşe kısalım ve 10dk kapağını kapatıp pişirelim. Böylelikle patlıcanlar uygunca yumuşayacak.
- Şehriyeyi ekleyip tekrar kapağı kapatalım. Orta ara karıştırıp 15dk daha pişirelim. Suyunu çekerse su ekleyebilirsiniz. Bu ortada fırını 200 derece açalım ki ısınsın.
- Şehriyeler piştikten sonra ocağı kapatalım ve yemeğimize creme fraîche karıştıralım.
- Yemeğimizi uygun bir fırın kabına alıp üzerine peyniri ufalayıp serpelim.
- 200 derecede 15 dk peynirler eriyip yahut hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
- Servis etmeden biraz soğutunca formda kalacaktır ✨afiyet olsun✨
Kolay Şehriye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















