Kolay Poğaça Tarifi
Kolay Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 3 adet kabartma tozu
- 4.5 yemek kaşığı şeker
- 8/8.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Arası için;
- Kaşar peynir
- Olgunlaştırılmış tam yağlı beyaz peynir
- Zeytin
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Kolay Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaba yumurtayı, şekeri, sütü, suyu, tuz ve 1 adet kabartma tozunu güzelce alıp karıştıralım.
- Ardından unumuzu denetimli ekleyelim, unu eklediğimiz esnada 2 adet kabartma tozumuzu de ekleyip karıştıralım.
- Hamurumuz karşılaştıktan sonra üzerini streçleyip, yarım saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzu tezgaha alalım ve büyüklüğünü kendi tercihinize nazaran ayarlayıp merdane yardımıyla açalım.
- Açtığımız modülümüzün içine iç harcını doldurup kapatalım. (ben kaşar peynirli, olgunlaşmış tam yağlı beyaz peynirli ve zeytinli olarak farklı farklı yaptım. Siz istediğiniz üzere yapabilirsiniz).
- Hazırlanan poğaçalarımızın tepsimize alıp, üzerine yumurta sarısı, çörek otu, susam ekleyelim.
- Poğaçalarımızı 180 derece fırında yaklaşık 30/35dk kadar denetimli pişirelim.
- Pişen poğaçalarımız fırından alıp, üzerine az su serpeleyelim ve uygun bir bezle kapatalım. (ya da bezi ıslatıp direk üzerine koyabilirsiniz)
- Eğer sıcak servis etmek isterseniz, fırından aldığımız poğaçaları direk servise açabilirsiniz.
- İsterseniz soğuduktan sonra poğaçaları buzdolabı poşetine dizip buzluğa atabilirsiniz. Buzluktan oda sıcaklığına çıkarıp çözüldükten sonra da tüketebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙂
Kolay Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








