Kolay Poğaça

Kolay Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı ılık süt (400ml)
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
- Kaşar peyniri yahut peynir
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
Kolay Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına ılık sütü ve mayayı ekleyip eriyene kadar çırpalım.
- Ardından tuz, şeker, sıvı yağ, yumurtayı ek ederek tekrar çırpalım.
- 5 su bardağı unu eleyerek havalandırdıktan sonra ek edelim ve yoğuralım.
- Hamur kulak göğsü kıvamına gelince kadar yoğuralım, akabinde 50 derece fırında 20 dk mayalamak için bırakalım.
- Mayalanan hamuru 6 eşit kesimlere bölerek biçim verelim.
- Ben yalnızca rendelenmiş kaşar peyniri kullandım dilerseniz öteki iç harçları kullanabilirsiniz.
- Hazırladığımız poğaçaları daha evvel yağladığımız tavamıza dizelim ve 30-4 dk daha mayalanmasını bekleyelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim ve 180 derece fanlı fırında alt üst ayarda pişirelim.
- Ben 35 dakika pişirdim. Deneyeceklere afiyet olsun.
Kolay Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




