Kolay Pankek Pasta

Kolay Pankek Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pankek için;

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı un
  • Kreması için; 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı süt

Arası için;

  • 2 adet muz

Üzeri için;

  • 6 adet çilek
  • Hindistan cevizi

Kolay Pankek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pankek hamuru için yumurtayı çırpalım. Şeker ekleyip çırpmaya devam edelim.
  2. Sonra sıvıları ekleyelim. Daha sonra kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  3. Pastamız 4 katlı olacağı için, boyutları eşit ölçüde olması için 1er su bardağı ölçü ele her pankeki pişirelim.
  4. Tavayı ısıttıktan sonra pankek hamurunu dökelim. Üzeri göz göz olunca öbür yüzünü çevirip pişirelim.
  5. Pişen pankekleri soğumaya bırakalım.
  6. Bu sırada krem şantiyi hazırlayalım ve dolaba kaldıralım. Muzu ince ince dilimleyelim.
  7. Pankek soğuduktan sonra tabağa sırayla bir pankek, bir krem şanti formunda pastamızı yapmaya başlayalım. Ortasına muz dizelim.
  8. En son üzerini de kaplayalım. Himdistan cevizi ve çilek ile süsleyelim. Siz dilediğiniz üzere de süsleyebilirsiniz.
  9. Fırın kullanmadan çok pratik bir pasta oldu. Çok hafif ve lezzetliydi. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Kolay Pankek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Glutensiz Mısır Ekmeği
Limonlu Haşhaşlı Kek
Ispanaklı Köfte
Su Böreği
Fırında Sebzeli Tavuk
İç Köfte
Hdabla | © 2025 |