Kolay Meze Havuç Tarator
Kolay Meze Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk havuç
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tutam dereotu
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi ( isteğe bağlı)
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- Biraz su
Kolay Meze Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tavaya ayçiçek yağını koyalım.
- Üzerine rendelenmiş havuçları atarak biraz soteleyelim.
- Biraz su ekleyerek suyunu çekene kadar pişirelim.
- Böylece havuçlar daha yumuşak olacaktır.
- Başka bir kapta süzme yoğurt işe yoğurdu karıştıralım.
- Üzerine ezilmiş sarımsağı, biraz soğumuş havuç rendesini, 1 yemek kaşığı zeytinyağını, ince kıyılmış 1 tutam dereotunu ve tuzunu ekleyelim.
- İsteğe bağlı çekilmiş ceviz içini de katalım. Güzelce karıştıralım.
- Karışımın yoğunluğuna nazaran biraz daha yoğurt ekleyebiliriz.
- Hazır olan havuç taratoru bir tabağa yayarak hoş bir sunumla servis edelim.Afiyet olsun.
Kolay Meze Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







