Kolay Kete Tarifi
Kolay Kete Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su (200 ml)
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya (10 gr)
- Aldığı kadar un (elenmiş denetimli ekleyin)
️Aralarına sürmek için;
- 200 gram tereyağ yahut margarin
İçi için;
- 75 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- Bir tutam tuz
Kolay Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını tavada eritin.
- Üzerine unu ekleyip 7-8 dakika kokusu çıkana kadar kavurun.
- Tuzunu da ekleyip ocaktan alın, soğumaya bırakın.
- Ilık su, süt, sıvı yağ, tuz, şeker, maya ve unu yoğurma kabına alın.
- Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Unu denetimli ekleyin.
- Hamuru 40-45 dakika mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru 4 eşit modüle ayırın, 15 dakika dinlendirin.
- Tepsi büyüklüğünde açın. Açtığınız birinci hamurun üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
- İkinci hamuru üzerine kapatıp tekrar yağlayın.
- Ortadan ikiye kesin (katlamayı kolaylaştırmak için). 4-5 cm genişliğinde olacak biçimde katlayın. Kalan 2 hamura da birebir süreci uygulayın.
- Katlanmış hamurları derin dondurucuda 10 dakika bekletin (yağın donması için).
- Dondurucudan çıkardığınız hamurları 5 cm genişliğinde kesin. Alt kısmını kapatıp içine hazırladığınız unlu iç harçtan koyun.
- Üst kısmını kapatın ve elinizle yavaşça bastırın.
- Şekil verdiğiniz keteleri tepsiye dizin. 35-40 dakika tepside mayalandırın.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 190-200°c evvelce ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Kolay Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















