Kolay Kete Tarifi

Kolay Kete Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya (10 gr)
  • Aldığı kadar un (elenmiş denetimli ekleyin)

️Aralarına sürmek için;

  • 200 gram tereyağ yahut margarin

İçi için;

  • 75 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • Bir tutam tuz

Kolay Kete Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını tavada eritin.
  2. Üzerine unu ekleyip 7-8 dakika kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Tuzunu da ekleyip ocaktan alın, soğumaya bırakın.
  4. Ilık su, süt, sıvı yağ, tuz, şeker, maya ve unu yoğurma kabına alın.
  5. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Unu denetimli ekleyin.
  6. Hamuru 40-45 dakika mayalanmaya bırakın.
  7. Mayalanan hamuru 4 eşit modüle ayırın, 15 dakika dinlendirin.
  8. Tepsi büyüklüğünde açın. Açtığınız birinci hamurun üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
  9. İkinci hamuru üzerine kapatıp tekrar yağlayın.
  10. Ortadan ikiye kesin (katlamayı kolaylaştırmak için). 4-5 cm genişliğinde olacak biçimde katlayın. Kalan 2 hamura da birebir süreci uygulayın.
  11. Katlanmış hamurları derin dondurucuda 10 dakika bekletin (yağın donması için).
  12. Dondurucudan çıkardığınız hamurları 5 cm genişliğinde kesin. Alt kısmını kapatıp içine hazırladığınız unlu iç harçtan koyun.
  13. Üst kısmını kapatın ve elinizle yavaşça bastırın.
  14. Şekil verdiğiniz keteleri tepsiye dizin. 35-40 dakika tepside mayalandırın.
  15. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 190-200°c evvelce ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Kolay Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ganajlı Tatlı
Hira Tatlısı
Sahurluk Pratik Kaşarlı Patates Ezme
Çikolatalı Patlamış Mısır
Ege Usulü Zeytinyağlı Biber Dolması
Yaz Pastası
Hdabla | © 2025 |