Kolay Kajun Baharatlı Enfes Somon (O Kadar Pratik Ve Lezzetli Ki)

Kolay Kajun Baharatlı Enfes Somon (O Kadar Pratik Ve Lezzetli Ki) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 kesim somon (derisi ile birlikte)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Az tuz
  • 1 yemek kaşığı kajun baharatı

Sosu için:

  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım limon suyu

En üstüne süslemek için:

  • İsteğe bağlı çörekotu ve kıyılmış maydanoz

Kolay Kajun Baharatlı Enfes Somon (O Kadar Pratik Ve Lezzetli Ki) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Somonları yıkayıp temizledikten sonra kağıt havlu ile kurutalım.
  2. Her somon dilimini zeytinyağ ve tuz ile ovalım.
  3. Üzerine kajun baharatını gezdirip fırçayla her yerine sürelim.
  4. Yapışmaz bir tavayı ocağa koyup altını yüksek ateşte yakalım tava ısınsın.
  5. Balıkların derisi üst bakacak biçimde tavaya yerleştirelim.
  6. Tabaya yağ dökmüyoruz.
  7. Cıss diye ses gelecek sonra tavanın altını kısalım.
  8. 5 dk kadar bu biçimde pişsin biz de o sırada sosunu hazırlayalım.
  9. Sos tenceresine tereyağı alıp ocakta eritelim.
  10. Balı, soya sosunu ve sarımsağı ekleyip karıştıralım. 2-3 dk pişirelim.
  11. Ateşten alıp limon suyunu dökelim ve karıştıralım. Balığın bir yüzü piştikten sonra derisi alta gelecek formda aksi çevirelim. 3-4 dk da bu formda pişirelim ve sosunu üzerine dökelim.
  12. 2-3 dk da sosu ile piştikten sonra servis tabağına alalım.
  13. Üzerini dilediğimiz üzere süsleyelim ve çabucak tüketelim.
  14. Ben yanında buharda brokoli haşlayıp sosladım ve bulgur pilavı eşliğinde servis ettim. Afiyet olsun 🥰.

Kolay Kajun Baharatlı Enfes Somon (O Kadar Pratik Ve Lezzetli Ki) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekşi Tatlı Soslu Tavuk
Hindistan Cevizi Kurabiye (Unsuz) (Kokos Makronen)
Soğanlı Dızmana Tarifi
Fırın Makarna
Kahveli Ve Çikolatalı Kek
Yağ Çekmeyen Puf Puf Susamlı Pişi (Oktay Usta’dan)
Hdabla | © 2025 |