Kolay Kajun Baharatlı Enfes Somon (O Kadar Pratik Ve Lezzetli Ki)
Kolay Kajun Baharatlı Enfes Somon (O Kadar Pratik Ve Lezzetli Ki) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 kesim somon (derisi ile birlikte)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Az tuz
- 1 yemek kaşığı kajun baharatı
Sosu için:
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım limon suyu
En üstüne süslemek için:
- İsteğe bağlı çörekotu ve kıyılmış maydanoz
Kolay Kajun Baharatlı Enfes Somon (O Kadar Pratik Ve Lezzetli Ki) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Somonları yıkayıp temizledikten sonra kağıt havlu ile kurutalım.
- Her somon dilimini zeytinyağ ve tuz ile ovalım.
- Üzerine kajun baharatını gezdirip fırçayla her yerine sürelim.
- Yapışmaz bir tavayı ocağa koyup altını yüksek ateşte yakalım tava ısınsın.
- Balıkların derisi üst bakacak biçimde tavaya yerleştirelim.
- Tabaya yağ dökmüyoruz.
- Cıss diye ses gelecek sonra tavanın altını kısalım.
- 5 dk kadar bu biçimde pişsin biz de o sırada sosunu hazırlayalım.
- Sos tenceresine tereyağı alıp ocakta eritelim.
- Balı, soya sosunu ve sarımsağı ekleyip karıştıralım. 2-3 dk pişirelim.
- Ateşten alıp limon suyunu dökelim ve karıştıralım. Balığın bir yüzü piştikten sonra derisi alta gelecek formda aksi çevirelim. 3-4 dk da bu formda pişirelim ve sosunu üzerine dökelim.
- 2-3 dk da sosu ile piştikten sonra servis tabağına alalım.
- Üzerini dilediğimiz üzere süsleyelim ve çabucak tüketelim.
- Ben yanında buharda brokoli haşlayıp sosladım ve bulgur pilavı eşliğinde servis ettim. Afiyet olsun 🥰.
Kolay Kajun Baharatlı Enfes Somon (O Kadar Pratik Ve Lezzetli Ki) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










