Kolay Çikolatalı Pasta Tabanı

Kolay Çikolatalı Pasta Tabanı Tanımı İçin Malzemeler

26 cm çapında kelepçeli kalıp için;

  • 2 adet yumurta
  • 100 gram toz şeker
  • 120 gram un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 50 ml süt

Kalıbı yağlamak için;

  • Yağ

Kolay Çikolatalı Pasta Tabanı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 170 °c alt/üst ayarda ısıtın. Kelepçeli kalıbı yağlayın.
  2. Yumurta ve şekeri bir kaba alın, mikser yahut çırpıcıyla açık renkli ve köpük köpük olana kadar çırpın.
  3. Un, kakao ve kabartma tozunu başka bir kapta karıştırın ve yumurtalı karışıma ekleyin. Güzelce karıştırın. Akabinde sütü ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın.
  4. Hamuru kalıba dökün ve üstünü düzeltin. Evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapın, kürdan pak çıkıyorsa kek hazır demektir.
  5. Fırından çıkarın, biraz soğumasını bekleyin ve kalıptan çıkarın.

Kolay Çikolatalı Pasta Tabanı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Poğaça Tarifi
Bolonez Soslu Makarna
Soğuk Kadayıf
Elmalı Kurabiye
Bebek Keki
Damla Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |