Kolay Çikolatalı Pasta Tabanı
Kolay Çikolatalı Pasta Tabanı Tanımı İçin Malzemeler
26 cm çapında kelepçeli kalıp için;
- 2 adet yumurta
- 100 gram toz şeker
- 120 gram un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
- 50 ml süt
Kalıbı yağlamak için;
- Yağ
Kolay Çikolatalı Pasta Tabanı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 170 °c alt/üst ayarda ısıtın. Kelepçeli kalıbı yağlayın.
- Yumurta ve şekeri bir kaba alın, mikser yahut çırpıcıyla açık renkli ve köpük köpük olana kadar çırpın.
- Un, kakao ve kabartma tozunu başka bir kapta karıştırın ve yumurtalı karışıma ekleyin. Güzelce karıştırın. Akabinde sütü ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın.
- Hamuru kalıba dökün ve üstünü düzeltin. Evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapın, kürdan pak çıkıyorsa kek hazır demektir.
- Fırından çıkarın, biraz soğumasını bekleyin ve kalıptan çıkarın.
Kolay Çikolatalı Pasta Tabanı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







