Kolay Cevizli Tatlı

Kolay Cevizli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 kabartma tozu
- 1 su bardağı kıyılmış ceviz
- Aldığı kadar un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- Biraz limon
Kolay Cevizli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti hazırlayıp, soğumaya bırakın. Sonra materyallerden yumuşak bir hamur tutun.
- En son hamura cevizi ekleyip yoğurun sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp hal verin.
- 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkınca birinci sıcaklığı geçince hür dökün çekmesini bekleyin.
- Üzerini süsleyip, servis edebilirsiniz. Epeyce pratik ve masrafsız kıyır kayıt bir tatlı afiyet olsun.
Kolay Cevizli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







