Kolay Cevizli Tatlı

Kolay Cevizli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kabartma tozu
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Biraz limon

Kolay Cevizli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbeti hazırlayıp, soğumaya bırakın. Sonra materyallerden yumuşak bir hamur tutun.
  2. En son hamura cevizi ekleyip yoğurun sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp hal verin.
  3. 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  4. Fırından çıkınca birinci sıcaklığı geçince hür dökün çekmesini bekleyin.
  5. Üzerini süsleyip, servis edebilirsiniz. Epeyce pratik ve masrafsız kıyır kayıt bir tatlı afiyet olsun.

Kolay Cevizli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Krep
Etli Nohut Yemeği
Sufle
Kavrulmuş Kadayıflı Muhallebi
Beyti Kebap
Sebzeli Tavuk Haşlama
Hdabla | © 2025 |