Kol Böreği / Peynirli Börek

Kol Böreği / Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İç materyali;
- 2 adet Antep peyniri
- Beyaz peynir
- Dil peyniri
- 4/6 kısım maydanoz
İç harçı için;
- 100 gram az yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
Kol Böreği / Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı tavaya alıp kavuralım.
- Soğanları yemeklik doğrayıp etin üzerine ekleyip kavuralım, kavrulan ete baharatları ekleyip altını kapatalım.
- Peyniri rendeleyelim üzerine biraz maydanoz ek edelim.
- Süt ,yumurta ve yağı bir kapta karıştıralım.
- Önce bir yufkayı açıp soslayalım üzerine bir yufka tekrar soslayalım, tekrar bir yufka soslayalım ,tekrardan bir yufka soslayalım, yani 4 yufka her kata birebir işlerler.
- Yufkaya peynir harcından ekleyelim ve saralım sarılan tekrardan katlayalım.
- Yine 4 yufkayı soslayalım üzerine kıymalı harçtan ekleyip saralım.
- Bütün yufkalar birince kalan sosu en son üzerlerine sürelim, 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
Kol Böreği / Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








