Kol Böreği (Hazır Yufkadan)
Kol Böreği (Hazır Yufkadan) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
Sosu için;
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
- 5 – 6 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Kol Böreği (Hazır Yufkadan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel iç materyalini hazırlayalım patatesi haşlayalım kabuklarını soyup ezelim.
- Tavaya sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı alıp pembeleşene kadar kavuralım, salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Patates tuz ve baharat ekleyelim 2-3 dakika kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım.
- Sosu için sıvı yağ, yumurta, süt, uygunca çırpalım yufkayı düz bir yere serelim ortadan ikiye keselim sosu her tarafına gelecek halde yayalım yufkanın düz kısmına iç harcımızı uzunluktan boya yerleştirelim.
- Kenarlarından kıvırıp rulo saralım yuvarlak fırın tepsisine sararak yerleştirelim.
- Üzerine artan sosu sürelim, sos kalmamış ise yumurta sarısı da sürebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim afiyet olsun.
Kol Böreği (Hazır Yufkadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








