Kokoş Gün Salatası

Kokoş Gün Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane patates dereotu
  • 1 yemek kaşığı dolu dolu tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine ;

  • 1 tane pancar
  • 2 tane havuç
  • 1 tane mısır
  • 7 yaprak üçgen kesilmiş olan yufka

Pancara sürmek için;

  • 3 yemek kaşığı labne

Yufkaları börek üzere kızartmak için ;

  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ

Kokoş Gün Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patates, pancar, havuç ve mısır haşlanır onlar haşlanırken yufkalar çöp şişe sarılıp kızartılır .
  2. Dereotu ince ince doğranır.
  3. Haşlanmış patates ezilip içine tuz ,karabiber ve tereyağı konulup pürüzsüz bir biçimde karıştırılır.
  4. Daha sonra içine dereotu da eklenip karıştırılır.
  5. Mısırlar ayıklanır (konserve yahut donmuşta kullanılabilir) streç sarılmış tart kalıbına patates konulup üzeri kaşıkla düzeltilir.
  6. Daha sonra servis yapılacak bir tabağa karşıt çevrilir.
  7. Daha sonra pancarlar ve havuçlar kabukları soyulup dilimlenir, pancar ikiye bölünür, daha sonra yarım ay olunca bir ikiye daha ayrılır .
  8. Havuçlar halka halka doğranır, patatesin üzerine pancara labne sürülür, üzerine havuç sırayla dizilir, bir alta kızartılmış yufka börekler dizilir.
  9. Sonra yeniden pancarlı labne havuç konulur ,sırayla sonra boşluk olan yerlere mısır konulur ,işlem bu türlü devam eder herkese afiyet olsun.

Kokoş Gün Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karpuzlu Limonata
Batman Çöreği
Şifa Niyetine Tavuk Suyu Tarifi
Cevizli Pancar Salatası
Yulaflı Pizza (Yok Böyle Lezzet Yulaf Sevmeyen Kalmayacak)
Roka Salatası
Hdabla | © 2025 |