Kokanta Usulü Karalahana Turşusu

Kokanta Yöntemi Karalahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk karalahana
- Yarım limon
- 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 2 çay bardağı su (hazır su kullanın)
Kokanta Yöntemi Karalahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak lahanamızı ince ince doğrayıp bir kap içine alalım.
- Daha sonra limon ve tuzla bir hoş ovalayalım (15 dk bu türlü beklesin)
- Bir taraftanda bir kap içine sirkemizi, ılık suyumuzu, şekerimizi, limon tuzumuzu koyup karıştıralım.
- Beklettıgımız lahanamızı kavanozlara bolelım.
- Karışımımızı da üzerine ekleyip, sıkıca kapağını kapatalım.
- 2 gün karanlık ve serin bir yerde bekletip tüketmeye başlayabilirsiniz 🥰
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 😍❤️😍.
Kokanta Yöntemi Karalahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

