Köfteli Şehriye Çorbası

Köfteli Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 500 gram kıyma
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 çay bardağı kadar kuru ekmek rondodan geçirilmiş
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1.5 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Çeyrek maydanoz ince kıyılmış
  • Az sıvı yağ gezdirin

Çorbası için:

  • 4 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • Kızartılmış misket köfte
  • Sıcak su (göz kararı)
  • 1 adet tavuk bulyon
  • Tuz (göz kararı)

Köfteli Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köftesi için soğanı rendeleyin, kıymayı koyun, öbür malzemeleride ekleyip yoğurun, ben bir kase kadar minik köfteler yaptım kalanıda olağan hal verdim.
  2. Misket köfteleri kızartın başka tencereye domatesleri rendeleyin .
  3. Ocağı açın kaynamaya başlayınca şehriyeyi köfteleri içine atın ve bulyonu içine koyun .
  4. Sıcak su ek edin ve tuz koyun karıştırıp pişirmeye bırakın.
  5. Arada karıştırın çelik tencerede yapışıyor tabanı granit tencerede pişirin derim. Afiyet olsun😊.

Köfteli Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfte Tarifi
Poğaça
Etsiz Çiğ Köfte
Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Karnabahar
3 Malzemeli Kayısılı Dondurma
Şifa Dolu Çılbır Tarifi | Yoğurtlu Ve Baharatlı Efsane Lezzet!
Hdabla | © 2025 |