Köfteli Şehriye Çorbası
Köfteli Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 500 gram kıyma
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 çay bardağı kadar kuru ekmek rondodan geçirilmiş
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1.5 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Çeyrek maydanoz ince kıyılmış
- Az sıvı yağ gezdirin
Çorbası için:
- 4 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- Kızartılmış misket köfte
- Sıcak su (göz kararı)
- 1 adet tavuk bulyon
- Tuz (göz kararı)
Köfteli Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köftesi için soğanı rendeleyin, kıymayı koyun, öbür malzemeleride ekleyip yoğurun, ben bir kase kadar minik köfteler yaptım kalanıda olağan hal verdim.
- Misket köfteleri kızartın başka tencereye domatesleri rendeleyin .
- Ocağı açın kaynamaya başlayınca şehriyeyi köfteleri içine atın ve bulyonu içine koyun .
- Sıcak su ek edin ve tuz koyun karıştırıp pişirmeye bırakın.
- Arada karıştırın çelik tencerede yapışıyor tabanı granit tencerede pişirin derim. Afiyet olsun😊.
Köfteli Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









