Köfteli Şehriye Çorbası

Köfteli Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı domates püresi
  • Yarım kapya biber
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre su

Köftesi için;

  • 150 gram kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Tuz

Köfteli Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köftesi için gereken gereçleri bir kabın içerisine alalım ve yoğuralım.
  2. Misketler büyüklüğünde yuvarlayarak heryerini unlayalım yapışmasınlar.
  3. Tencereye sıvı yağını ekleyip köfteleri kızartalım.
  4. İnce küp küp doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
  5. Ardından salçayı, domates püresi, tuz ve baharatları ekleyip 1-2 çeşit daha karıştıralım.
  6. Son olarak arpa şehriyeyi ve suyunu ekleyip kaynatın.
  7. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 15-20 dakika bırakalım.
  8. Üzerine kıyılmış maydanoz ekleyip altını kapatın.

Deneyeceklere şimdiden afiyet ♥️🤗.

Köfteli Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gırniş (Çerkez Yemeği)
Muffin Omlet (Yulaflı)
Kadayıflı Muhallebi
Patates Püresi Yatağında Tavuklu Mantar
Moğol Usulü Et Mongolian Beef
Zeytinyağlı Sarma
Hdabla | © 2025 |