Köfteli Şehriye Çorbası
Köfteli Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı domates püresi
- Yarım kapya biber
- 1 adet yeşil sivri biber
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 litre su
Köftesi için;
- 150 gram kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Tuz
Köfteli Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köftesi için gereken gereçleri bir kabın içerisine alalım ve yoğuralım.
- Misketler büyüklüğünde yuvarlayarak heryerini unlayalım yapışmasınlar.
- Tencereye sıvı yağını ekleyip köfteleri kızartalım.
- İnce küp küp doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Ardından salçayı, domates püresi, tuz ve baharatları ekleyip 1-2 çeşit daha karıştıralım.
- Son olarak arpa şehriyeyi ve suyunu ekleyip kaynatın.
- Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 15-20 dakika bırakalım.
- Üzerine kıyılmış maydanoz ekleyip altını kapatın.
Deneyeceklere şimdiden afiyet ♥️🤗.
Köfteli Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















