Köfteli Patlıcan Sarma

Köfteli Patlıcan Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo patlıcan
  • 600 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 5-6 kol maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Alt taban için:

  • 2 adet soğan

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı domates rendesi
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ

Köfteli Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte için rendelenmiş sarımsak ve soğan, yumurta, galeta unu, kıyma, tuz ve baharatlar koyup yoğurulur. Küçük küçük köfteler hazırlanır.
  2. Patlıcanlar alacalı soyulup ince şeritler halinde kesilir.
  3. Patlıcanlar gerili önlü kızartılır.
  4. Köfteler kızartılır.
  5. Patlıcanların içine köfte koyup yuvarlanıp sarılır.
  6. Tencereye ay ay doğranmış soğanlar konulur.
  7. Üzerine sarılmış patlıcanlar konulur.
  8. Kalan köfteler ortaya konulur.
  9. Üzeri için domates rendesi, su, salça karıştırılır ve yemeğin üzerine konulur.
  10. Tereyağ da küçük küçük yemeğin üzerine konulur.
  11. Kısık ateşte pişirilip servis yapılır.

Köfteli Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız Pamuk Poğaça (Çok Pratik)
Çatlayan Kek
Adana Kebap Köfte
Sütlü Yaz Pudingi (Videolu)
Özel Kahvaltı Tabağı
Şipşak Çabuk Pizza
Hdabla | © 2025 |