Köfteli Patlıcan Sarma
Köfteli Patlıcan Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo patlıcan
- 600 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 5-6 kol maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Alt taban için:
- 2 adet soğan
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı domates rendesi
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tereyağ
Kızartmak için:
- Sıvıyağ
Köfteli Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte için rendelenmiş sarımsak ve soğan, yumurta, galeta unu, kıyma, tuz ve baharatlar koyup yoğurulur. Küçük küçük köfteler hazırlanır.
- Patlıcanlar alacalı soyulup ince şeritler halinde kesilir.
- Patlıcanlar gerili önlü kızartılır.
- Köfteler kızartılır.
- Patlıcanların içine köfte koyup yuvarlanıp sarılır.
- Tencereye ay ay doğranmış soğanlar konulur.
- Üzerine sarılmış patlıcanlar konulur.
- Kalan köfteler ortaya konulur.
- Üzeri için domates rendesi, su, salça karıştırılır ve yemeğin üzerine konulur.
- Tereyağ da küçük küçük yemeğin üzerine konulur.
- Kısık ateşte pişirilip servis yapılır.
Köfteli Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










