Köfteli Patlıcan Sarma

Köfteli Patlıcan Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan (siz kişi sayısına ve patlıcan büyüklüğüne nazaran arttırıp eksiltebilirsiniz )
- Sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
- Küçük kokteyl domates (isteğe bağlı )
Köftesi için;
- 400 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan çok ince doğranmış
- 1-2 diş sarımsak
- İnce kıyılmış maydanoz
- 1 adet yumurta
- Karabiber
- Tuz
- Pulbiber
- Kimyon
- Az karbonat
- Kırmızı toz biber
- Taco baharatı
Sosu için;
- 1.5 su bardağı soğuk su
- 1’er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
- Tuz
Köfteli Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak köfte gerecini hazırlayalım ve şekillendirip kenara alalım.
- Köfteler dinlenirken patlıcanları uzunlamasına ince dilimler halinde keselim ve tuzlu suda bekletelim.
- Daha sonra yıkayıp suyunun uygunca süzülmesini bekleyelim yada pak mutfak kurulama bezi yada peçete ile fazla suyunu alalım ve kızgın yağda hafif bir biçimde kızartıp havlu peçete üzerine çıkartalım fazla yağını emsin peçete .
- Daha sonra her bir patlıcana 1 köfte olacak biçimde rulo halinde saralım ve tüm materyaller bitene kadar bu biçimde devam edelim.
- Üzerine salçalı sosu döküp üzerini yağlı kağıt ile kapatalım bu halde evvelden ısıtılmış 180°lik fırında pişirelim.
- Fırından çıkmasına yakın yağlı kağıtı alıp üzerini kızartalım (bu kademede isteğe bağlı fırından çıkmaya yakın üzerine kaşar rendeleyebilirsiniz) yanına makarna yada pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara kolaylıklar dilerim afiyet olsun.
Köfteli Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









