Köfteli Hünkar Beğendi

Köfteli Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 250 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
Beğendisi için:
- 3 adet patlıcan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 buçuk su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Köfteli Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Beğendisi için evvel 3 adet patlıcan közlenir, akabinde soyularak ince ince kıyılır.
- Bir tavada tereyağı eritilir, üzerine un konulur. Unun kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavrulur.
- Kıyılan köz patlıcanlar tavaya ek edilir.
- Karıştırıldıktan sonra azar azar süt konulur.
- Süt kendini çektikçe yavaş yavaş ek etmeye ihtimam gösterelim.
- Ardından baharatlar eklenir ve koyu bir kıvam alınca altı kapatılır.
- Köfte için evvel soğan rendelenir ve suyu sıkılır.
- Diğer tüm gereçlerle birlikte bir kapta yoğurulur.
- Köftelere biçim verilir. Akabinde az sıvı yağ ile tavada kızartılır.
- Köfteler piştikten sonra birebir tavaya biraz salça alınır.
- Tavada kalan yağ ile birlikte biraz kavrulduktan sonra üzerine az ölçüde su ek edilerek sos haline getirilir.
- Pişirilen köfteler sosun içine alınarak 1 dakika kadar bu halde pişirilir.
- Son olarak hazırlanan beğendi bir kaba konulur, üzerine köfteler dizilir ve sosundan da dökülerek servis edilir. Afiyet olsun🌸.
Köfteli Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




