Köfteli Börek

Köfteli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet baklava börek
  • 500 gram kıyma
  • 1 yemek köfte harcı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 demet maydanoz

Üzeri için;

  • Sıvı yağ

Köfteli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle köfteyi hazırlayalım. Uygun bir kaba kıymayı alalım.
  2. Diğer taraftan uygun bir kaba köfte harcını alalım üzerine yarım çay bardağı suyu ve yağı ek edelim ve kaşık yardımı ile karıştıralım. Kenarda bekletelim.
  3. Kıyma üzerine sırası ile soğanı rendeleyelim.
  4. Maydanozu ince ince kıyalım, kıymaya ek edelım.
  5. Yumurtayı kıralım.
  6. Yoğurma sürecine başlatalım, ince yoğurduktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletelim.
  7. Bir saat sonra baklavalık yufkalanın üzerine, sıvı yağ sürelim, üzerine 1 yufka alalım ve tekrar yağı sürelim.
  8. İki barmak kalınlığında yufkanın bir kenarına köfte harcının ince şerit halinde sürelim. İncecik saralım.
  9. İki parmak kalınlığında rulo yufkayı kıyalım.
  10. Tepsi üzerine yağlı kağıdı yerleştirelim ve köfteli parmak böreği tepsiye çizelim üzerine tekrar yağı sürelim.
  11. Önceden ısıtılımış 180′ derece fırında altı üstü kızarana kadar pişmeye bırakalım.
  12. Piştikten sonra biraz fırında dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.

Köfteli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kadayıflı Muhallebili Revani
Damla Çikolatalı Kurabiye
Tavuklu Taco
Bisküvili Ve Kadayıflı Muhallebi Pasta
Çökelek Semirseği (Kilis Usulü)
Kıymalı Beşamel Soslu Patlıcan
Hdabla | © 2025 |