Köfteli Börek
Köfteli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet baklava börek
- 500 gram kıyma
- 1 yemek köfte harcı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 demet maydanoz
Üzeri için;
- Sıvı yağ
Köfteli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köfteyi hazırlayalım. Uygun bir kaba kıymayı alalım.
- Diğer taraftan uygun bir kaba köfte harcını alalım üzerine yarım çay bardağı suyu ve yağı ek edelim ve kaşık yardımı ile karıştıralım. Kenarda bekletelim.
- Kıyma üzerine sırası ile soğanı rendeleyelim.
- Maydanozu ince ince kıyalım, kıymaya ek edelım.
- Yumurtayı kıralım.
- Yoğurma sürecine başlatalım, ince yoğurduktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletelim.
- Bir saat sonra baklavalık yufkalanın üzerine, sıvı yağ sürelim, üzerine 1 yufka alalım ve tekrar yağı sürelim.
- İki barmak kalınlığında yufkanın bir kenarına köfte harcının ince şerit halinde sürelim. İncecik saralım.
- İki parmak kalınlığında rulo yufkayı kıyalım.
- Tepsi üzerine yağlı kağıdı yerleştirelim ve köfteli parmak böreği tepsiye çizelim üzerine tekrar yağı sürelim.
- Önceden ısıtılımış 180′ derece fırında altı üstü kızarana kadar pişmeye bırakalım.
- Piştikten sonra biraz fırında dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Köfteli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






