Köfteli Bezelye Yemeği

Köfteli Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için materyaller;

  • 200 g kıyma
  • Göz kararı ekmek içi
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Diğer gereçler;

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 küçük uzunluk patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su (yaklaşık 1 litre)

Köfteli Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba kıyma, ekmek içi, sarımsak, tuz, kırmızı toz biber ve kimyon alınarak uygunca yoğrulur.
  2. Misket büyüklüğünde kesimler alınarak avuç içinde yuvarlanır ve unlanmış geniş bir kaba alınır.
  3. Biraz sallayarak köfteler una bulanır.
  4. Soğan, kırmızı biber, yeşil biber ve patates brunoise olarak doğranır. Sarımsak rendelenir.
  5. Tencereye sıvı yağ alınır.
  6. Üzerine soğan, yeşil biber, kırmızı biber ve sarımsak eklenerek düzgünce kavrulur.
  7. Daha sonra salça da eklenip biraz kavrulur.
  8. Bezelye ve patates eklenerek karıştırılır.
  9. Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
  10. Kaynadıktan sonra köfteler, tuz ve baharatlar eklenir. Patatesler yumuşayana kadar pişmeye bırakılır.

Afiyet olsun 💗

Dikkat etmeniz gerekenler;

Köfte harcınızı dağılmaması için yeterlice yoğurun.

Öncesinde bezelyeleri kaynamış suda 4-5 dakika haşlayın ve canlılığını müdafaası için çabucak soğuk su ile şoklayınız.

Köfteli Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Kurabiye
Sodalı Börek, Çörek Tarifi (Videolu)
Kedi Dilli Pasta
Mayonez
Kız Kıza Piknik Önerisi
Fırında Sigara Böreği
Hdabla | © 2025 |