Köfte Tarifi
Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tek çekim orta yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay bardağı maden suyu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kasenin içine, kıyma,rendelenmiş suyu sıkılmış,kuru soğan,galeta unu, kekik, karabiber, kimyon, biber salçası,pul biber, mayonez, tuz, sarımsak, karbonat,ilave ederek, birlikte tüm köfte harcını yoğuralım.
- Köfte harcını yoğurma süreci bittikten sonra buzdolabında yarım saat, üzeri kapalı olarak dinlendirin.
- Buzdolabında dinlenmiş köfte harcını hal vererek, kızgın yağda tavada kızartalım.
- Ardından kızarmış köfteleri servis tabağına alalım afiyet olsun. 🙏🪷.
Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











