Köfte Tarifi

Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tek çekim orta yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kasenin içine, kıyma,rendelenmiş suyu sıkılmış,kuru soğan,galeta unu, kekik, karabiber, kimyon, biber salçası,pul biber, mayonez, tuz, sarımsak, karbonat,ilave ederek, birlikte tüm köfte harcını yoğuralım.
  2. Köfte harcını yoğurma süreci bittikten sonra buzdolabında yarım saat, üzeri kapalı olarak dinlendirin.
  3. Buzdolabında dinlenmiş köfte harcını hal vererek, kızgın yağda tavada kızartalım.
  4. Ardından kızarmış köfteleri servis tabağına alalım afiyet olsun. 🙏🪷.

Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Coco Star Pasta
Saray Sarması
Portakallı Muhallebi (12+ Ay)
Efsane Bisküvili Pasta Tarifi (Videolu)
2 Kişilik Sağlıklı Brownie
Karnınahar Brokoli ( Dıyet Yemegı)
Hdabla | © 2025 |