Köfte (Buzluk İçin)

Köfte (Buzluk İçin) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı ekmek içi ya da galeta unu
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Köfte (Buzluk İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba kıyma, baharatlar, ince kıyılmış maydanoz, suyu alınmış soğan ve sarımsak rendesi, galeta unu, yumurta koy 10 dakika güzelce yoğurulur.
- 10 dakika buzdolabında dinlenmesi için bekletilir.
- İstenilen form verilir.
- Buzdolabında 1 saat bekletilir, buzluğa konur.
- Kullanılacağı vakit buzdolabına çıkarılır köfteler yumuşayıp birbirinden ayrılınca kızgın yağda pişirilir. Afiyet olsun 🩷
Not:İki kişi için ben milföy köfte yapıyorum 1 porsiyonluk (12 adet çıkıyor) anne köftesi 2 porsiyonluk (20 adet). Ayda 3 gün işten konuta gelindiğinde pratik yemek 💐 isteyen çöp şişe adana kebap halinde de hal verebilir fotoğraftaki üzere.
Köfte (Buzluk İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






