Köfte (Buzluk İçin)

Köfte (Buzluk İçin) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı ekmek içi ya da galeta unu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Köfte (Buzluk İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba kıyma, baharatlar, ince kıyılmış maydanoz, suyu alınmış soğan ve sarımsak rendesi, galeta unu, yumurta koy 10 dakika güzelce yoğurulur.
  2. 10 dakika buzdolabında dinlenmesi için bekletilir.
  3. İstenilen form verilir.
  4. Buzdolabında 1 saat bekletilir, buzluğa konur.
  5. Kullanılacağı vakit buzdolabına çıkarılır köfteler yumuşayıp birbirinden ayrılınca kızgın yağda pişirilir. Afiyet olsun 🩷

Not:İki kişi için ben milföy köfte yapıyorum 1 porsiyonluk (12 adet çıkıyor) anne köftesi 2 porsiyonluk (20 adet). Ayda 3 gün işten konuta gelindiğinde pratik yemek 💐 isteyen çöp şişe adana kebap halinde de hal verebilir fotoğraftaki üzere.

Köfte (Buzluk İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastaban Tiramisu
Papara (Fukara Mantısı) Tarifi
Fırında Türlü
Triliçe
Fit Poğaça
Nohut Yemeği Tarifi (Tavuk Etli)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet