Köfte

Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo dana kıyma
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kıymamıza rendelenen soğanların suyu sıkılıp kıymaya karıştırılır.
- Yumurta ve galeta unuda eklenip yoğurulur.
- Sırasıyla biberler de küp küp doğranıp tuzu ve baharatları eklenir karıştırılır.
- Fırın kabımıza yağlı kağıt serilip hal verilip tepsiye dizilir 200 derece ısınan fırına köfteler pişene kadar bırakılır.
Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
